Kindertolk®​

Een kindertolk vertaalt gedrag van een kind terug naar de ouder zodat de ouder zelf hun kind helpt.

Wij ouders zijn 'geprogrammeerd' door onze levenservaringen. Je kunt eigenlijk zeggen dat we onszelf hypnotiseren gedurende ons leven. Alleen zijn we ons dit vaak niet bewust. Veel mensen denken dat een hypnotherapeut je hypnotiseert maar eigenlijk halen hypnotherapeuten je uit de 'hypnose' van je eigen programmering/patronen. Soms zijn we ons bewust van onze eigen patronen maar sommige zijn ook onbewust. Deze onbewuste patronen noemen we ook wel 'Blinde Vlek'. Door deze blinde vlekken kunnen we niet altijd objectief naar het gedrag van ons kind kunnen kijken. We begrijpen ons kind dan niet en weten even niet meer wat te doen.

Hoe bijzonder het ook mag klinken, maar kinderen voelen deze 'blinde vlekken' feilloos aan. Wellicht heb je al eens ervaren dat als jij erg onrustig bent, je kind ook onrustiger is. Dit is vaak zichtbaar voor jezelf en weet je ook wel dat je dat doet. Sommige patronen spelen ook 'onbewust'. Soms ben je zelf al zo gewend aan een patroon dat je niet meer weet dat het een patroon is. Ik had zelf een patroon van altijd blijven lachen, het ging altijd goed met mij, gewoon doorgaan. Ondertussen viel ik bijna om. Ik kreeg een kind die niet vooruit te branden was ;). Hij kwam pas in actie toen ik rustiger aan ging doen. Als een gedrag van je kind dus blijft aanhouden terwijl je al van alles hebt geprobeerd of je bent erg geraakt door het gedrag van je kind, kan het verhelderend zijn om een kindertolk consult te doen.  Een kind kan namelijk via zijn gedrag of ontwikkeling iets (onbewust) duidelijk proberen te maken. Met hypnotherapie halen we de (onbewuste) boodschap voor je uit  het (ongewenste) gedrag van je kind. Zo kun je als ouder gaan begrijpen wat je kind (onbewust) wilt vertellen. Een kindertolk maakt met behulp van hypnotherapie dat wat onbewust zit weer bewust.

Kindertolken® werken via de ouder(s) en helpen zo ook de kinderen.  We vertalen (maken bewust) de signalen die het kind afgeeft zodat de ouder(s) weten wat het kind wil vertellen en eigenlijk echt vraagt. Uiteraard krijg je bij het consult ook adviezen hoe je de aanwijzingen van je kind concreet kunt toepassen. 

Verloop kindertolk® consult

Stap 1 : Intakegesprek over je kind
Stap 2 : Vertaling van de intake
Stap 3 : Teruggeefgesprek van de vertaling
Stap 4 : Vervolgsessie(s) indien gewenst

Stap 1, 3 en 4 duren gemiddeld 1 tot 1½ uur en u komt hiervoor naar de praktijk. Stap 2 duurt een ½ uur en hier hoeft u niet voor naar de praktijk te komen.