Over Hypnotherapie

Voor ontspannen bevallen en kindertolken maak ik gebruik van Hypnotherapie. Deze therapievorm helpt je controle te krijgen over je (onbewuste) gedachten, gevoelens en gedragingen. Je maakt de sessies bewust mee en je weet tijdens en achteraf ook wat er is gebeurd.

trance

Er zijn nogal wat misverstanden over hypnotherapie. Een ervan is dat je in een soort trance gaat waar je geen controle over hebt. Het tegenovergestelde is waar. Met behulp van hypnotherapie haal je jezelf juist uit een trance. Angst is bijvoorbeeld een trance waar iemand in kan zitten en hypnotherapie haalt je dan juist uit die angst. Ook kun je vastzitten in (onbewuste) patronen. De hypnotherapeut maakt deze patronen bewust waardoor je weer controle krijgt over het patroon en keuze ervaart om het patroon wanneer je wilt te veranderen.

Therapeutische hypnose lijkt op dagdromen alleen dan met een doel. Hypnose is eigenlijk een heel gewoon fenomeen en komt bij iedereen vrijwel dagelijks, in positieve of negatieve zin, voor. Soms rij je een stuk op de snelweg en weet je even later niet meer hoe je zo ver gekomen bent. Ook tijdens het lezen van een boek kun je zo opgaan in het verhaal dat je alles om je heen even vergeet. Dit zijn over het algemeen positieve voorbeelden van trance/hypnose. Maar als je een probleem of angst ervaart, waar je voor je gevoel geen controle over hebt, dat is ook een trance. Je gaat dan zo op in je probleem of die angst waardoor het lijkt alsof je er geen controle over hebt. Je hebt als het ware jezelf (onbewust) gehypnotiseerd met die angst. Met behulp van hypnotherapie haal je jezelf hier weer uit.

Met Hypnotherapie ga je jezelf m.b.v. gesprekstechnieken en ontspanning (dagdromen) uit je eigen belemmerende trance halen. Je zet als het ware het probleem of de angst opzij, waardoor er inzicht komt en ruimte voor een oplossing.

Mijn missie

Mensen enthousiasmeren om open te staan voor nieuwe inzichten en ervaringen die hun leven verrijken.